Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

G.A.22.Brouwerskolkweg 2a.Gemeentewerf. PW  6

Brouwerskolkweg 2a

J. de Jong

1935

Gemeentelijk monument

Complex Gemeentewerf

Het nieuwe complex is in 1935 ontworpen als Bureau voor Publieke Werken naar ontwerp van de eigen directeur en architect J. de Jong. Het omvat een kantoor aan de openbare weg met, op een afsluitbaar terrein daarachter, de gebouwen van de Gemeentewerf. Ook de dienstwoningen aam de Brouwerskolkweg maakten onderdeel uit van het bouwplan. De Gemeentewerf is gesitueerd achter het kantoorgebouw. Via de dienstingang aan de achterzijde van het kantoorgebouw is het werfterrein bereikbaar. De toegang voor bezoekers is via het aan de noordzijde gelegen toegangspoort met hek. Tot de drie hoofdgebouwen van de werf behoren de brandweerkazerne (west), het gebouw met garage en werkplaatst (noord) en het opslaggebouw (zuid). Aan de rand van de werf, nabij het toegangshek staat nog een éénlaags loods. Het terrein van de Gemeentewerf bood onder meer ruimte aan opslag van bouwmaterialen.  

 

 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave