Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.50.Duinlustweg 4-6-8.Schuur van 8

Duinlustweg 8

Eind 19de eeuw

Rijks monument

Schuur landgoed Elswout

Schuur als onderdeel van het bij de buitenplaats Elswout gelegen complex van dienstwoningen. De schuur oorspronkelijk in drieën gedeeld, behoort nu bij nummer 8. (De andere twee woningen hebben later een eigen schuur gekregen.) De schuur is gebouwd op rechthoekige plattegrond, opgetrokken uit gepotdekselde houten delen op een bakstenen plint in staand verband, en bestaat uit één bouwlaag onder zadeldak met zwartgeglazuurde rode Hollandse pannen; het dak was oorspronkelijk voorzien van goten.

 

 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave