Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.51.Duinlustweg 10.Portierswoning Duinlust

Duinlustweg 10

C. Muysken

1882

Rijks monument

Complex Duinlust

Portierswoning  buitenplaats Duinlust 

In de stijl van de neorenaissance gebouwde portierswoning uit 1882 naar ontwerp van C. Muysken, onderdeel van de historische buitenplaats Duinlust. De portierswoning is van algemeen belang als historisch functioneel onderdeel van de historische buitenplaats Duinlust en uit cultuurhistorisch en architectuurhistorisch oogpunt als voorbeeld van een in neorenaissanceachtige bouwtrant opgetrokken dienstwoning uit het vierde kwart van de 19de eeuw en als onderdeel uit het oeuvre van C. Muysken.

 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave