Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.52.Duinlustweg 16  Donkere kamer Flolly

Duinlustweg 16

1860

Rijks monument

 

Complex Duinlust

Folly op de buitenplaats Duinlust

Waarschijnlijk rond 1860 en dus nog als onderdeel van het oude Duinlust gebouwde folly, die functioneerde als donkere kamer en opslagruimte voor chemicaliën ten behoeve van de fotografie. Het in neogotische trant gebouwde object is thans sterk vervallen; de kap is verdwenen en de muren bevatten ter plaatse van de voormalige vensteropeningen grote gaten.

 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave