Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.57.Duinlustweg  36.Stalgebouw Koningshof

Duinlustweg 36

Eerste decennia van de 20ste eeuw

Rijks monument

Complex Koningshof


Stalgebouw van Koningshof


Ten zuidwesten van het koetshuis ligt het houten stalgebouw, gebouwd op gemetselde voet uit het eerste decennium van de 20ste eeuw. De stal is één bouwlaag hoog onder een met pannen gedekt zadeldak. De staldeuren bevinden zich in de lange zijde. De naar de oprijlaan gekeerde topgevel is in verzorgde vorm uitgevoerd met decoratief houtwerk in het dakoverstek en de geveltop. Hier twee vensters met roedeverdeelde ramen en luiken. De stal is nog als zodanig in gebruik en het inwendige is derhalve nauwelijks gewijzigd.

 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave