Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.57.Duinlustweg 38.Koningshof. Rijwielstalling

Duinlustweg 36

1902

Rijks monument

Complex Koningshof


Rijwielstalling Koningshof

Op een rechthoekig grondplan opgetrokken rijwielstalling uit 1902 van één bouwlaag onder een zadeldak.
Losse objecten Moestuin Koningshof
In de zuidoosthoek van Koningshof ligt de voormalige moestuinbebouwing, te weten een gemetselde met hardsteen afgezette koude bak en een verzorgd uitgevoerd stenen schuurtje onder een met kruispannen gedekt zadeldak. Beide daterend uit de eerste decennia van de 20ste eeuw.


Tuinhuisje Koningshof
Direct ten oosten van het hoofdhuis staat een klein rustiek tuinhuisje uit het eerste decennium van de 20ste eeuw.
Carpoort aan de noorzijde van het huis.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave