Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.58.Duinlustweg 44-46.Dienstwoning Koningshof

Duinlustweg 44-46

A. Salm

1911

Rijks monument

Complex Koningshof


Dubbele dienstwoning Koningshof
De dubbele dienstwoning uit 1911 naar ontwerp van architect A. Salm is een onderdeel van de historische buitenplaats koningshof. De dienstwoning is op geruime afstand ten oosten van het hoofdgebouw gesitueerd en vanuit dit hoofdgebouw niet zichtbaar. De voormalige dienstwoning heeft een ruim voorerf en staat aan de westzijde van de Duinlustweg. Aan de achterzijde werd bij de zuidelijke woning (46) een serre toegevoegd. Om deze serre te bereiken werd een venster in de achtergevel vergroot tot deur.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave