Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.54.Duinlustweg 24.Dienstwoning Koningshof

Duinlustweg 24

A. Salm

1899-1900

Rijks monument

Complex Koningshof


Dienstwoning Koningshof
De tegen de duinhelling gelegen dienstwoning met kleine traptoren is onderdeel van de historische buitenplaats Koningshof. De woning werd gebouwd in 1899-1900 naar ontwerp van A. Salm. De dienstwoning ligt op geruime afstand ten noorden van het hoofdgebouw en van de portierswoning. De dienstwoning is zichtbaar vanaf de Duinlustweg, vanwaar een stijgend pad naar het object voert.

 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave