Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.59.Duinlustweg 48.Woning De Volmeer

Duinlustweg 48

1795

Rijks monument

Complex Koningshof

Boerderij de Volmeer Koningshof
In de zuidoosthoek van het complex gelegen duinboerderijtje de Volmeer dateert uit 1795. Het boerderijtje ligt enkele tientallen meters van de Duinlustweg en is bereikbaar via een oprijlaan. De boerderij is tweebeukig met een dubbele topgevel, waarin zich de deur en de met roedeverdeelde vensters bevinden. In de top van de zuidgevel is een steen aangebracht met het jaartal 1795. In de top van de noordgevel een steen met de naam “Volmeer”. In 1963 is de boerderij geheel gerestaureerd.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave