Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.70. Platte brug Elswout

Elswoutslaan 20

De platte brug op Elswout

Rijks monument

Complex Elswout


De platte brug op Elswout
De platte witte brug bestaat uit bakstenen hoofden, ijzeren liggers, een houten dek en twee witgeschilderde houten leuningen, gevat tussen gepunte en afgeschuinde vierkante palen aan de uiteinden en bestaande uit twee door vijf gepunte stijlen verbonden regels boven elkaar, waarvan de onderste evenals de stijlen tussen de knooppunten van afschuiningen is voorzien (2e helft 19e eeuw). De brug is vanouds aan de zijde van het zogenaamde Kleine Stuk afgesloten door een houten hek; het tegenwoordige hek vertoont niet de oorspronkelijke vorm. De platte brug ligt in het park tussen de Grote- en de Kleine Vijver.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave