Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.71. Landgoed Blokhut Elswout

Elswoutslaan 20

1812 en 1844

Rijks monument

 

Complex Elswout

De blokhut in de hertenkamp van Elswout
De blokhut in de hertenkamp is een rustiek houten bouwwerk bestemd als hertenverblijf die bestaat uit een stal voor de dieren met daarboven een hooizolder. Het is een rechthoekig gebouw onder een rieten zadeldak, gebouwd tussen 1812 en 1844.


Losse objecten

Terrassen ten westen en oosten van het hoofdgebouw Elswout 

Keermuren van het voorplein

Tuinhuis in de Kamp (in restauratie)

 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave