Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.71. Elswout fazanterie

Elswoutslaan 22

1812

Rijks monument

 

Complex Elswout

Fazantenhuis Elswout
Het fazantenhuis heeft een T-vormige grondslag, met pannen gedekte zadeldaken bestaande uit het voorm. fazantenverblijf met ren en enkele vertrekken waaronder met stookplaats. Aan de voorzijde gevel met houten stijlen die gelobde bogen vormen en gaas. In de achtergevel o.a. een achthoekig venster in omlijstingen (2e helft 19e eeuw). Rond 1812 staat.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave