Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.99.Korte Zijlweg 14.Tuinmanswonig Vaart en Duin

Korte Zijlweg 14

1861

Rijks monument

Complex Vaart en Duin


Tuinmanswoning
De tuinmanswoning Is in 1861 gebouwd op de buitenplaats Vaart en Duin in eclectische trant . Het heeft een rechthoekig grondplan met één bouwlaag hoog onder een zadeldak bekleed met rode pannen. Midden op het dak bevindt zich een klokje met windvaan. Langs de topgevels van het pand bevinden zich sierlijk gesneden houten daklijsten. Het pand is opgetrokken in baksteen en grijs gepleisterd met op de hoeken een blokbehandeling in het pleisterwerk. In de voorgevel bevindt zich een gedenksteen met de inscriptie: “M. S. A. Borski, 25 Juny 1861”.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave