Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.100.Korte Zijlweg 17-19.Stal-Koetshuis  2

Korte Zijlweg 17-19

1890

Rijks monument

 

Complex Vaart en Duin

Stalgebouw met koetsierswoning
Het rond 1890 gebouwde stalgebouw met koetsierswoning in eclectische bouwtrant, is onderdeel van de buitenplaats Vaart en Duin. Het pand bestaat uit een op rechthoekige plattegrond gebouwd stalgebouw dat haaks op de Korte Zijlweg ligt met aan de oostzijde er tegenaan gelegen een koetsierswoning, eveneens op rechthoekige plattegrond haaks op de Korte Zijlweg. Het één bouwlaag hoge stalgebouw wordt gedekt door een samengesteld zadeldak met overstek dat bekleed is met zwarte kruispannen. De één bouwlaag hoge koetsierswoning wordt gedekt door een zadeldak bekleed met zwarte pan. Beide onderdelen van het object zijn opgetrokken in rode baksteen.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave