Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.101 Kweekduinweg 12.Villa Duinhof

Kweekduinweg 12

J.H. Slot

1906

Rijksmonument

De villa Duinhof is gebouwd in een aan de Engelse landhuisstijl verwante en met elementen van chaletstijl en art nouveau gecombineerde architectuur. Het ontwerp is van architect J. H. Slot, de opdrachtgever is H. B. E.Warnaars, van wiens zoon de naam staat vermeld als legger van de eerste steen in het muurwerk van de parterre onder de hoektoren. De kavel werd enige jaren geleden aan de oostzijde door verkoop ten behoeve van nieuwbouw verkleind. Bij het ontwerp van de nieuwbouw werd rekening gehouden met de aanwezigheid van twee eeuwenoude eiken die de ontwerper van de tuin, L. A. Springer, in 1906 reeds in zijn ontwerp betrok en die nog aanwezig zijn.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave