Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

 

G.63. Lonbar Petrilaan 18 Overveen

Lonbar Petrilaan 18

Ch. Bartels

1926

Gemeentelijk monument

Villa Elangeni


Het in het villapark Kweekduin gelegen woonhuis Elangeni had voorheen de naam Roodeborgh, naar de opdrachtgevers. Binnen de diversiteit aan architectuurstijlen van het kleine villapark is dit woonhuis een origineel voorbeeld van de latere, strakke Amsterdamse-Schoolstijl. In hetzelfde jaar ontwierp de landelijk bekende architect Ch. Bartels ook Lage Duin en Daalseweg 2a, een eenvoudige kleine villa, meer nog in de traditie van de vroege Amsterdamse School. Aan de achterzijde gaat de tuinaanleg over in het hoger gelegen duinlandschap.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave