Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.116.Militairenweg 9b.Villa in Kweekduin

Militaireweg 9b

Architect: M. Nederkoorn

1907

Rijks monument

Villa in villapark Kweekduin

De villa is in 1907 door bouwkundig aannemer M. Nederkoorn ontworpen en gebouwd in opdracht van J. Waller Zeper. Het aan de noordzijde van de Militairenweg gelegen pand maakt onderdeel uit van het in 1905-1910 ontworpen villapark Kweekduin. In zijn vorm en detaillering bezit het pand invloeden van de koloniale stijl en is een van de vroegste villa’s in het villapark Kweekduin.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave