Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.71. Halali jagersgroep El.s.w

Elswoutlaan bij 24

Halali Jagersgroep

Rijks monument

Complex Elswout

Beeldengroep Halali

De beeldengroep Halali  uit 1888 stelt een (naar de jagersgroep ‘halali’) luisterende jager voor met twee jachthonden. Het geheel staat op een achthoekig voetstuk van gegoten metaal en geplaatst op een stenen sokkel. Naar verluidt een kopie van een dergelijke groep in het slotpark te Ischl, (Oostenrijk). De beeldengroep staat op Elswout aan het begin van de zogenaamde Kerklaan. Deze zichtlaan geeft vanaf de beeldengroep een fraai gezicht op de grote kerk te Haarlem.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave