Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.53. Kleine Zw. brug  Elswout

Elswoutslaan bij 22

Kleine Zwitserse brug

Bouwjaar: 1812

Rijks monument

 

Complex Elswout

Kleine Zwitserse Brug  

De kleine houten Zwitserse brug, in zgn. rustieke trant gemaakt, ligt in schuine richting over de beek naar de omhoog hellende westelijke oever. De brug wordt geschraagd door twee jukken en is voorzien van uit boomstammetjes samengestelde leuningen, waarvan de in oorsprong zeer gecompliceerde vulling is vereenvoudigd tot reeksen diagonale kruisen; de noordelijke leuning zet zich op de westelijke oever een eind voort langs de dalzijde van het pad. De brug is in oorsprong voor 1812 gebouwd.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave