Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.4. Bekslaan 14 Teylingerbosch-Huis te Vogelenz

Bekslaan 14

17de eeuw

Rijsk monument

Complex Huis te Vogelenzang


Tuin- en parkaanleg Huis te Vogelenzang
De tuin- en parkaanleg van Huis te Vogelenzang bestaat deels in structuur en deels in detail uit een gaaf bewaarde historische tuin- en parkaanleg in landschapsstijl waarschijnlijk van de hand van tuinarchitect J. G. Michael, waarin oudere formele elementen in zijn opgenomen. In het begin van de 19de eeuw heeft vermoedelijk J. D. Zocher sr. de aanleg verder verlandschappelijkt. Direct te zuiden van het huis ligt de 18deeeuwse rozentuin. In het huis hangt een kaart van Huis te Vogelenzang en Teylingerbosch uit 1794 gemaakt door landmeter D. Engelman.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave