Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.6. Bekslaan 16a.Links dienstwoning huis te V-Zang  2

Bekslaan 16-18

19de eeuw

Rijks monument

Complex Huis te Vogelenzang


Dienstwoning Huis te Vogelenzang
De dubbele dienstwoning op de buitenplaats Huis te Vogelenzang staat ten noorden van het hoofdgebouw. Het is een 19de-eeuws gebouw op een rechthoekig grondslag opgetrokken uit baksteen met hardstenen plint. Het pand bestaat uit twee bouwlagen onder een met gesmoorde oud-Hollandse pannen gedekt afgeplat schilddak. In 1952 zijn de twee woningen tot één verbouwd. De gevels kennen een symmetrische indeling. De voorgevel wordt gevormd door zeven traveeën voorzien van zesruits schuifvensters. De middelste travee (begane grond en verdieping) en de buitenste traveeën (begane grond) zijn blind uitgevoerd. In de dakgevel twee omlijste dakkapellen. Tegen de rechter zijgevel een aanbouw met de toegangsdeur.

 

 

 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave