Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.6. Stalgebouw Huis te Vogelenzang Bekslaan16a

Bekslaan 16a

1852

Rijs monument

Complex Huis te Vogelenzang


Stalgebouw op Huis te Vogelenzang
Het stalgebouw ten noorden van het hoofdgebouw is in 1852 gebouwd op een rechthoekige grondslag opgetrokken uit baksteen met hardstenen plint overkapt met een met rode oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak. In de voorgevel een dubbele houten inrijddeur, een houten deur met bovenlicht naar de paardenstal en drie stalvensters met spaakroeden. In de top een houten hooiluik geflankeerd door twee ronde vensters. In de zijgevels stalvensters met spaakroeden en onder de dakgoot rechthoekige luchtroosters (rechts). Redelijk gaaf bewaarde authentieke onderdelen in het interieur, zoals de paardenstal en tuigkamer met houten plafond.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave