Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.7. Bekslaan 20.bij gebouw teylingerbosch

Bekslaan 20

17e eeuw

Rijks monument

Complex Huis te Vogelenzang


Bijgebouw Teylingerbosch
Het bijgebouw Teylingerbosch staat ter zijde van het Teylingerbosch. Het is een 17de-eeuws witgepleisterd dwarshuis, oorspronkelijk een paardenstal met koetshuis, thans verbouwd tot woonhuis (de stal is nog aanwezig). Het pand is gebouwd op L-vormige grondslag staande op een donkere plint en heeft één bouwlaag onder een met rode Oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak met zakgoot. Stalgedeelte met rechthoekige stalvensters, twee deuren en een dubbele houten inrijddeur. In het woongedeelte links een bijrijder, die is vervangen door een glazen ingangspartij.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave