Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

P.2.Bekslaan 30.Landhuis Teylingerbosch Vogelenzang

Bekslaan 30

Zocher

1840

Provinciaal monument

Landhuis


Het in 1840 gebouwde landhuis is uitgevoerd in de classicistische bouwstijl. Het is een voorbeeld van het symmetrisch ingedeelde kleine type landhuis dat door J. D. Zocher en L. P. Zocher in die tijd in Haarlem en omstreken werd gebouwd. Volgens
gegevens uit het kadaster heeft in 1860 een verbouwing plaatsgevonden waardoor het pand de huidige omvang heeft gekregen. Het pand behoort tot de eerste categorie villa’s en landhuizen die in Bloemendaal rondom de oude dorpskernen in een natuurlijke omgeving werd geplaatst voordat de ontwikkeling van villaparken tot ontwikkeling kwam.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave